2020. április 3. (péntek) - a Földrajz Éjszakája

A magyarországi események itt tekinthetők meg

Jelenleg Európa és az egész Föld igen nehéz időket él meg. A vírusjárvány érinti a GeoNight eseményeit is, idén több ország ki kell, hogy maradjon a programok szervezéséből. Az EUGEO mégis úgy döntött, hogy nem mond le a GeoNight 2020 megrendezéséről a járvány ellenére sem vagy éppen pont azért, hiszen a közösségi programok virtuális térben, online szervezésével jótékonyan támogatjuk a kialakult helyzetben kulcsfontosságú „Maradj otthon” kampányt.

A Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A Földgömb kiemelt célja, hogy - a földrajzi ismeretterjesztés legrégebbi és legnagyobb magyar magazinjaként – folyamatosan, hitelesen és magas színvonalon adjon elemző magyarázatokat környezetünk természeti- és társadalmi folyamataira. Mindezt geográfus szemmel, gondolatébresztő és szórakoztató módon.

Az ismeretátadásból és a földrajzi búvárkodás népszerűsítéséből a középiskolás korosztály sem maradhat ki, így – kiadványainkon túl – minden évben megrendezzük az iskolai földrajzoktatáshoz kapcsolódó, de az általános műveltségre, tájékozottságra is építő földrajzversenyünket.

Az egyik legnagyobb hazait, a legfelszabadultabb hangulatút, és a legkomolyabban díjazottat (ahol ráadásul a felkészítő tanárokról sem feledkezünk meg…)

A versenyről az aktuális információkat a verseny honlapján olvashatja!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink