1%-os SZJA-támogatás

„149 éve a magyar földrajzoktatás, a földrajzi ismeretterjesztés szolgálatában”

A 149 éve alapított Magyar Földrajzi Társaság egyike Európa legrégebbi tudományos társaságainak. Társaságunk célja a földrajztudomány népszerűsítése mellett a földrajzoktatás színvonalának, a köznevelésben elfoglalt helyének javítása. E célok megvalósításához szükség van az Ön adományára, anyagi támogatására!

Kérjük, adójának 1%-ával támogassa a Magyar Földrajzi Társaságot!

Adószámunk: 19007964-1-42

  • hogy Társaságunk még hatékonyabban tudja képviselni a földrajzoktatás és a földrajztudomány ügyét!
  • hogy ezáltal anyagilag is segítse a Magyar Földrajzi Társaság közel százötven éves, felbecsülhetetlen értékű könyv- és térképritkaságokban bővelkedő könyvtárának és térképtárának rendbetételét, katalogizálását!
  • hogy Társaságunk közelgő 150 éves fennállására neves elődeinkhez méltó tudomány népszerűsítő kiállítással és programokkal emlékezhessünk meg!
  • hogy ezáltal támogassa Társaságunk tudomány népszerűsítő folyóirata, a Földgömb magazin és tudományos folyóirata a Földrajzi Közlemények megjelenését!
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság tudomány népszerűsítő programjait (Földrajz Éjszakája, földrajzversenyek, stb.)
  • hogy ezáltal támogassa a Magyar Földrajzi Társaság területi és szakosztályainak munkáját (továbbképzések, rendszeres előadóülések stb.)

Kedves támogatásukat előre is hálásan köszönjük!

a Magyar Földrajzi Társaság Elnöksége​

A Földgömb Nemzetközi Középiskolai Földrajzverseny

A Földgömb kiemelt célja, hogy - a földrajzi ismeretterjesztés legrégebbi és legnagyobb magyar magazinjaként – folyamatosan, hitelesen és magas színvonalon adjon elemző magyarázatokat környezetünk természeti- és társadalmi folyamataira. Mindezt geográfus szemmel, gondolatébresztő és szórakoztató módon.

Az ismeretátadásból és a földrajzi búvárkodás népszerűsítéséből a középiskolás korosztály sem maradhat ki, így – kiadványainkon túl – minden évben megrendezzük az iskolai földrajzoktatáshoz kapcsolódó, de az általános műveltségre, tájékozottságra is építő földrajzversenyünket.

Az egyik legnagyobb hazait, a legfelszabadultabb hangulatút, és a legkomolyabban díjazottat (ahol ráadásul a felkészítő tanárokról sem feledkezünk meg…)

A versenyről az aktuális információkat a verseny honlapján olvashatja!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink