Helyszín: az MTA Székház Díszterme, 1051 Budapest, Dorottya u. 2., Gerbeaud Ház

Időpont: 2022. november 19. (szombat) 20:00

A Magyar Földrajzi Társaság szeretettel meghívja önt az MFT 150 jubileumi rendezvénysorozat záróeseményére.

Helyszín: az MTA Székház Díszterme, 1051 Budapest, Széchenyi I. tér 9., Gerbeaud Ház (Gálavacsora)

Időpont: 2022. november 19.

A Magyar Földrajzi Társaság, az MTA X. Osztály Társadalomföldrajzi Bizottsága és Természetföldrajzi Bizottsága szeretettel meghívja önt az MFT 150 jubileumi rendezvénysorozat záróeseményére.

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a FÖCIK (Földtudományi Civil Szervezetek Közössége) bel- és külhoni magyar középiskolás diákcsapatok részére meghirdette a 2022. évi Kárpát-medencei Földrajzi- és Földtudományi Versenyt, ami 3 online fordulóból, valamint személyes jelenléttel tartandó elődöntőből és döntőből áll, ahol a legjobb 16 és 8 csapat mérkőzhet meg egymással. A döntőn helyezést elérő csapatok a versenytapasztalaton túl értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A verseny online fordulóira és a Kárpát-medencei döntőre a FÖCIK központi feladatlapokat készít a versenykiírásban megadott forrásokra, szakirodalomra és a középiskolai ismeretanyagra támaszkodva. A Magyar Földrajzi Társaság a rendezvény egyik szakmai együttműködője.

versennyel kapcsolatos részletes információk

Egy-egy csapatot 3 diák alkot, akiknek felkészítését felkészítő tanár támogathatja. A diákok 9–13. évfolyamos tanulók lehetnek. Minden, a versenyen részt vevő csapatnak az első fordulót megelőzően regisztrálnia kell. A nevezés ingyenes. A szervezők 2022. június 15. és 2022. szeptember 30. között várják csapatok regisztrációját. Határidőn túli regisztrációra nincs lehetőség!

regisztrációval kapcsolatos további információk

Amennyiben kérdésük van a versennyel kapcsolatban, kérjük, hogy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre írjanak.

Nagy örömünkre szolgálna, ha minél több csapat venne részt a versenyünkön, és mérné össze tudását, kreativitását a bel- és külhoni magyar csapatokkal.

Magyar Földrajzi Társaság főtitkára és elnöke

Az MFT 150 jubileumi évad ünnepélyes nyitórendezvényeként a Magyar Földrajzi Társaság és a Magyar Földrajzi Múzeum "150 éves a Magyar Földrajzi Társaság" címmel tudományos konferenciát szervez. Az MFT másfél évszázados történetét, köztiszteletben álló vagy olykor talán méltatlanul kevésbé (el)ismert alakjait, érdekességeit felelevenítő, előadókban gazdag emlékkonferenciának 2022. január 20-án (csütörtökön) 10 órai kezdettel az érdi Magyar Földrajzi Múzeum ad otthont (Érd, Budai út 4.).

előadások részletes programja

A részvétel díjtalan a rendezvényen, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az alábbi email-címen kérjük előzetesen jelezni:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődőt szeretettel hívnuk és várunk!

A tudományos tanácskozás időpontja:

2021. november 19. (péntek)

Helyszín:

MTA Pécsi Területi Bizottság Székháza

Pécs, Jurisics M. u. 44.

Rendező intézmény

  • Pécsi Tudományegyetem Természettudományi Kar Földrajzi és Földtudományi Intézet Ázsia Központja

Társrendezők

  • Magyar Tudományos Akadémia Pécsi Területi Bizottság Föld- és Környezettudományi Szakbizottsága
  • Modern Geográfus Alapítvány
  • Pécsi Tudományegyetem Szentágothai Kutatóközpont Történeti és Politikai Földrajzi Kutatási Centrum
  • Magyar Földrajzi Társaság

Az ELKH CSFK Földrajztudományi Intézete tisztelettel meghívja a Magyarország Nemzeti Atlasza elmúlt időszakban megjelent "Társadalom" c. kötete magyar, angol és az interaktív elektronikus (e-MNA) változatának ünnepélyes bemutatójára és sajtótájékoztatójára. A rendezvény 2021. szeptember 16. (csütörtök) 10 órakor kezdődik az MTA Székházban (II. emeleti Nagyterem).

A részvételi szándékot a szervezők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címen kérik előzetesen jelezni.

Felajánlások, segítő javaslatok a Magyar Förldrajzi Társaság 150. jubileumi évfordulójához

1. oldal / 6

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink