A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban

A NAT 2018. augusztus 31-én napvilágot látott tervezete, és egyben a Magyar Földrajzi Társaság véleménye szerint is, jelenlegi globális és hazai környezeti, gazdasági, társadalmi folyamatok megértése, és elemzéséhez nélkülözhetetlen tantárgy a földrajz. Egyetértünk a NAT-ban megfogalmazott alapelvekkel, melyek szerint a földrajznak egyedi, megkerülhetetlen szerepe van a jelenlegi világgazdasági, társadalmi, és pénzügyi folyamatok (Pl. migráció, demográfiai folyamatok) bemutatása mellett jövő nemzedékének hazaszeretetre nevelésében (Európa, a Kárpát-medence, a haza, a szülőföld földrajzának bemutatásában), a környezeti nevelésében (globális környezeti problémák bemutatásában).
 
Események

Események (38)

Még el sem kezdődött a Földrajz Éjszakája 2019, de már egy örömhír: Ruip Gergő fényképével magyar győzelem Európai Fotóversenyen!

zsombo

Szervező intézmény: József Attila Közösségi Ház

Információ / kapcsolat: Zsirosné Vass Judit, biológia–földrajz szakos tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tiszafoldvar

Szervező intézmény: Tiszazugi Földrajzi Múzeum

Információ / kapcsolat: Béres Mária, természettudományi muzeológus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

 

tata

Szervező intézmény: Kuny Domokos Múzeum

Információ / kapcsolat: Kürthy Dóra, geológus–muzeológus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

tapioszentmarton

Online kvízjáték Magyarország 100 éve témában

Szervező intézmény: magánszervezés, online teszt

Információ, kapcsolat: Dusek László, geográfus, ny. földrajz szakos tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát., telefonszám: 06-20-91-90-917

szombathely

Szervező intézmény: Nyugat-magyarországi Osztály, Magyar Földrajzi Társaság

Információ / kapcsolat: Lenner Tibor, geográfus, egyetemi docens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

szeged

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Szegedi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat: Nagy Gyula; geográfus, tanársegéd, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

pecs

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Pécsi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat: J. Stefán Klára, geográfus, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

pazmand

Szervező intézmény: Kempelen Farkas Általános Iskola

Információ / kapcsolat: Szikszainé Rácz Timea, földrajz tanár, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

nagykoros

Szervező intézmény: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

Információ / kapcsolat: Oláh Róbert, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

1. oldal / 3

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink