Meghívó

A Magyar Földrajzi Társaság 2013. november 16-17-ére két napos tanulmányutat szervez Rév-Komáromba, Bertalanffi Pál, az első önálló magyar nyelvű földrajzkönyv (1757) szerzője halálának 250. évfordulója alkalmából.

 

Útvonal: Budapest — Komárom (Monostori erőd) — Rév-Komárom — Ógyalla (csillagda) — Búcs — Bény — Párkány — Esztergom — Budapest

Utazás: bérelt társas személygépkocsival (autóbusszal)

Szállás: Rév-Komáromban (Az úti költségről, valamint a szállás helyéről és áráról a jelentkezők számának függvényében, idejekorán tájékoztatást küldünk.)

Tervezett események: A komárom-monostori és a rév-komáromi erőd meglátogatása. Városnézés Rév-Komáromban; Bertalanffi Pál emléktáblájának elhelyezése és ünnepélyes leleplezése a rév-komáromi Szent András templom bejáratának belső oldalán és az altemplomban; Ógyalla: látogatás a Konkoly-Thege Miklós alapította csillagdában; Búcs: tisztelgő látogatás Katona Mihály (1764-1822) a korai magyar földrajztudomány egyik legjelesebb tudósa sírkövénél; Bény: a román stílusú székesegyház megtekintése.

A tanulmányút fő szervezője Hevesi Attila, a Magyar Földrajzi Társaság Borsodi (Miskolci) osztályának elnöke és Elek László, a rév-komáromi Szent András templom esperes plébánosa.
Az események végleges(?) időpontjáról és sorrendjéről a jelentkezések beérkezése utáni héten gyors tájékoztatást adunk.
A szervezés megkönnyítése érdekében kérjük, hogy részvételi szándékát 2013. október 1-ig jelezze az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. villanyposta címen, vagy a 46/565-111 (2312-es mellék) távbeszélőszámon.

A Magyar Földrajzi Társaság vezetősége nevében
Hevesi Attila
A Magyar Földrajzi Társaság Borsodi (Miskolci)
osztályának elnöke

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink