A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban

A NAT 2018. augusztus 31-én napvilágot látott tervezete, és egyben a Magyar Földrajzi Társaság véleménye szerint is, jelenlegi globális és hazai környezeti, gazdasági, társadalmi folyamatok megértése, és elemzéséhez nélkülözhetetlen tantárgy a földrajz. Egyetértünk a NAT-ban megfogalmazott alapelvekkel, melyek szerint a földrajznak egyedi, megkerülhetetlen szerepe van a jelenlegi világgazdasági, társadalmi, és pénzügyi folyamatok (Pl. migráció, demográfiai folyamatok) bemutatása mellett jövő nemzedékének hazaszeretetre nevelésében (Európa, a Kárpát-medence, a haza, a szülőföld földrajzának bemutatásában), a környezeti nevelésében (globális környezeti problémák bemutatásában).
 

eger

Szervező intézmény: Földrajz és Környezettudományi Intézet, Eszterházy Károly Egyetem

Információ / kapcsolat: Patkós Csaba, geográfus, főiskolai docens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Simogatás2 1Meteorit-simogatás a Földrajz Éjszakáján, Egerben

geonight19 debrecenFogtál már a kezedben meteoritot? Ha még nem, akkor most itt az alkalom! 2019. április 5-én 16.00-kor az Eszterházy Károly Egyetem Földrajz és Környezettudományi Intézetében (Eger, Leányka utca 6-8. D épület 231-es terem) Dr. Gucsik Arnold tart interaktív bemutatót a meteoritok világáról a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozat keretében. A korábban NASA-nál is foglalkoztatott kutató tolmácsolásban megelevenedik a csillagászat néhány jelenkori kihívása.

A rendezvény látogatása díjmentes!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink