A Magyar Földrajzi Társaság állásfoglalása a 2020. január 31-én megjelent NAT-tal kapcsolatban

Részben örömmel és részben csalódottsággal vettük tudomásul a módosított NAT megjelenését. Ideje volt az új szabályozásnak hiszen az előző már 8 éve készült. A tervezettel kapcsolatosan közzétett kritikai észrevételeink csekély mértékben kerültek beépítésre. Alapprobléma, hogy a NAT ezen változata nem felel meg az alaptanterv műfaji követelményeinek, nem ad lehetőséget a különböző típusú kerettantervek készítésének, tehát nem felel meg a jogi szabályozás elvárásainak. A rendeletben azonban “megjelennek a korszerűként számon tartott pedagógiai elvek, amelyek megfelelnek a 21. századi természettudományos neveléssel szemben megfogalmazott, nemzetközileg is relevánsnak tekintett kívánalmaknak”.
 

eger

Szervező intézmény: Földrajz és Környezettudományi Intézet, Eszterházy Károly Egyetem

Információ / kapcsolat: Patkós Csaba, geográfus, főiskolai docens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Simogatás2 1Meteorit-simogatás a Földrajz Éjszakáján, Egerben

geonight19 debrecenFogtál már a kezedben meteoritot? Ha még nem, akkor most itt az alkalom! 2019. április 5-én 16.00-kor az Eszterházy Károly Egyetem Földrajz és Környezettudományi Intézetében (Eger, Leányka utca 6-8. D épület 231-es terem) Dr. Gucsik Arnold tart interaktív bemutatót a meteoritok világáról a Földrajz Éjszakája rendezvénysorozat keretében. A korábban NASA-nál is foglalkoztatott kutató tolmácsolásban megelevenedik a csillagászat néhány jelenkori kihívása.

A rendezvény látogatása díjmentes!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink