A Magyar Földrajzi Társaság állásfoglalása a 2020. január 31-én megjelent NAT-tal kapcsolatban

Részben örömmel és részben csalódottsággal vettük tudomásul a módosított NAT megjelenését. Ideje volt az új szabályozásnak hiszen az előző már 8 éve készült. A tervezettel kapcsolatosan közzétett kritikai észrevételeink csekély mértékben kerültek beépítésre. Alapprobléma, hogy a NAT ezen változata nem felel meg az alaptanterv műfaji követelményeinek, nem ad lehetőséget a különböző típusú kerettantervek készítésének, tehát nem felel meg a jogi szabályozás elvárásainak. A rendeletben azonban “megjelennek a korszerűként számon tartott pedagógiai elvek, amelyek megfelelnek a 21. századi természettudományos neveléssel szemben megfogalmazott, nemzetközileg is relevánsnak tekintett kívánalmaknak”.
 

kisujszallas

Szervező intézmény: Kisújszállás Önkormányzata

Információ / kapcsolat: Vatai Anna Zsanett, pályázati és önkormányzati referens, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Egy városnéző séta kerül megszervezésre, melyen tematikusan Kisújszállás természeti és történelmi értékekei földrajzos szemmel kerülnek bemutatásra.

Az esemény április 5-én 17:00 kor kezdődik.

A tematikus sétát dr. Kovács Tibor, alpolgármester úr vezeti.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink