A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban

A NAT 2018. augusztus 31-én napvilágot látott tervezete, és egyben a Magyar Földrajzi Társaság véleménye szerint is, jelenlegi globális és hazai környezeti, gazdasági, társadalmi folyamatok megértése, és elemzéséhez nélkülözhetetlen tantárgy a földrajz. Egyetértünk a NAT-ban megfogalmazott alapelvekkel, melyek szerint a földrajznak egyedi, megkerülhetetlen szerepe van a jelenlegi világgazdasági, társadalmi, és pénzügyi folyamatok (Pl. migráció, demográfiai folyamatok) bemutatása mellett jövő nemzedékének hazaszeretetre nevelésében (Európa, a Kárpát-medence, a haza, a szülőföld földrajzának bemutatásában), a környezeti nevelésében (globális környezeti problémák bemutatásában).
 

nagykoros

Szervező intézmény: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

Információ / kapcsolat: Oláh Róbert, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

44. Geo estek"Országjárás hátizsákkal, avagy szeresd hazádat, kutasd kincseit!" című maratoni előadás a földrajz, a hazai geográfia, túratippek és a hazánk megismerése témakörben.

Program helye: 2750 Nagykőrös, Ceglédi út 19., Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény előadóterme.

Program időpontja: 2019.04.05. (péntek) 17.00-20.00, valamint ugyanezen előadás 2019.04.06. (szo) 17.00-20.00.

A belépés ingyenes!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink