A Magyar Földrajzi Társaság állásfoglalása a 2020. január 31-én megjelent NAT-tal kapcsolatban

Részben örömmel és részben csalódottsággal vettük tudomásul a módosított NAT megjelenését. Ideje volt az új szabályozásnak hiszen az előző már 8 éve készült. A tervezettel kapcsolatosan közzétett kritikai észrevételeink csekély mértékben kerültek beépítésre. Alapprobléma, hogy a NAT ezen változata nem felel meg az alaptanterv műfaji követelményeinek, nem ad lehetőséget a különböző típusú kerettantervek készítésének, tehát nem felel meg a jogi szabályozás elvárásainak. A rendeletben azonban “megjelennek a korszerűként számon tartott pedagógiai elvek, amelyek megfelelnek a 21. századi természettudományos neveléssel szemben megfogalmazott, nemzetközileg is relevánsnak tekintett kívánalmaknak”.
 

nagykoros

Szervező intézmény: Nagykőrösi Arany János Kulturális Központ, Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény

Információ / kapcsolat: Oláh Róbert, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

44. Geo estek"Országjárás hátizsákkal, avagy szeresd hazádat, kutasd kincseit!" című maratoni előadás a földrajz, a hazai geográfia, túratippek és a hazánk megismerése témakörben.

Program helye: 2750 Nagykőrös, Ceglédi út 19., Arany János Közérdekű Muzeális Gyűjtemény előadóterme.

Program időpontja: 2019.04.05. (péntek) 17.00-20.00, valamint ugyanezen előadás 2019.04.06. (szo) 17.00-20.00.

A belépés ingyenes!

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink