A Magyar Földrajzi Társaság kritikai észrevételei, javaslatai az új Nemzeti Alaptanterv tervezetével kapcsolatban

A NAT 2018. augusztus 31-én napvilágot látott tervezete, és egyben a Magyar Földrajzi Társaság véleménye szerint is, jelenlegi globális és hazai környezeti, gazdasági, társadalmi folyamatok megértése, és elemzéséhez nélkülözhetetlen tantárgy a földrajz. Egyetértünk a NAT-ban megfogalmazott alapelvekkel, melyek szerint a földrajznak egyedi, megkerülhetetlen szerepe van a jelenlegi világgazdasági, társadalmi, és pénzügyi folyamatok (Pl. migráció, demográfiai folyamatok) bemutatása mellett jövő nemzedékének hazaszeretetre nevelésében (Európa, a Kárpát-medence, a haza, a szülőföld földrajzának bemutatásában), a környezeti nevelésében (globális környezeti problémák bemutatásában).
 

szeged

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Szegedi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat: Nagy Gyula; geográfus, tanársegéd, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FE 201918.00: Bach Zoltán - Bagi László: Asztrofotó kiállítás megnyitó SZTE, Földrajzi és Földtudományi Intézet, Egyetem utca 2.

A szerzők 10-10 db, 70 x 40 cm és 70 x 50 cm közötti, vászonkép asztrofotóját tekinthetik meg az érdeklődők, ahol a készítőktől is kérdezhetnek. A kiállítás ideiglenes, de a Földrajz Éjszakája után is látogatható lesz, várhatólag április végéig!

19.00: Bach Zoltán – Bagi László: Éjszakai terepmunka: az asztrofotózás Helyszín: SZTE, Földrajzi és Földtudományi Intézet, Egyetem utca 2. Földtudományi előadó.

Az előadás során a szerzők bemutatják az asztrofotózás rejtelmeit, illetve megismertetik a hallgatót történetükkel, hogy hogyan vált a szenvedélyükké az asztrofotózás. Az előadás történetét látványos, általuk készített fotókkal illusztrálják.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink