A Magyar Földrajzi Társaság állásfoglalása a 2020. január 31-én megjelent NAT-tal kapcsolatban

Részben örömmel és részben csalódottsággal vettük tudomásul a módosított NAT megjelenését. Ideje volt az új szabályozásnak hiszen az előző már 8 éve készült. A tervezettel kapcsolatosan közzétett kritikai észrevételeink csekély mértékben kerültek beépítésre. Alapprobléma, hogy a NAT ezen változata nem felel meg az alaptanterv műfaji követelményeinek, nem ad lehetőséget a különböző típusú kerettantervek készítésének, tehát nem felel meg a jogi szabályozás elvárásainak. A rendeletben azonban “megjelennek a korszerűként számon tartott pedagógiai elvek, amelyek megfelelnek a 21. századi természettudományos neveléssel szemben megfogalmazott, nemzetközileg is relevánsnak tekintett kívánalmaknak”.
 

szeged

Szervező intézmény: Földrajzi és Földtudományi Intézet, Szegedi Tudományegyetem

Információ / kapcsolat: Nagy Gyula; geográfus, tanársegéd, Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

FE 201918.00: Bach Zoltán - Bagi László: Asztrofotó kiállítás megnyitó SZTE, Földrajzi és Földtudományi Intézet, Egyetem utca 2.

A szerzők 10-10 db, 70 x 40 cm és 70 x 50 cm közötti, vászonkép asztrofotóját tekinthetik meg az érdeklődők, ahol a készítőktől is kérdezhetnek. A kiállítás ideiglenes, de a Földrajz Éjszakája után is látogatható lesz, várhatólag április végéig!

19.00: Bach Zoltán – Bagi László: Éjszakai terepmunka: az asztrofotózás Helyszín: SZTE, Földrajzi és Földtudományi Intézet, Egyetem utca 2. Földtudományi előadó.

Az előadás során a szerzők bemutatják az asztrofotózás rejtelmeit, illetve megismertetik a hallgatót történetükkel, hogy hogyan vált a szenvedélyükké az asztrofotózás. Az előadás történetét látványos, általuk készített fotókkal illusztrálják.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink