Meghívó: MFT 150 jubileumi évad ünnepi nyitókonferenciájára

Az MFT 150 jubileumi évad ünnepélyes nyitórendezvényeként a Magyar Földrajzi Társaság és a Magyar Földrajzi Múzeum "150 éves a Magyar Földrajzi Társaság" címmel tudományos konferenciát szervez. Az MFT másfél évszázados történetét, köztiszteletben álló vagy olykor talán méltatlanul kevésbé (el)ismert alakjait, érdekességeit felelevenítő, előadókban gazdag emlékkonferenciának 2022. január 20-án (csütörtökön) 10 órai kezdettel az érdi Magyar Földrajzi Múzeum ad otthont (Érd, Budai út 4.).

előadások részletes programja

A részvétel díjtalan a rendezvényen, de előzetes regisztrációhoz kötött. A részvételi szándékot az alábbi email-címen kérjük előzetesen jelezni:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődőt szeretettel hívnuk és várunk!

Örömmel adjuk hírül, hogy ez új esztendő, 2022. nevezetes év az idén kerek 150 éves fennállását ünneplő Magyar Földrajzi Társaság életében. Ahogy korábban már beszámoltunk róla, az MFT elnöksége elhatározta, hogy nem csupán egyetlen eseménnyel kíván megemlékezni a neves évfordulóról, hanem egy egész évre kiterjedő jubileumi évadot hirdet. Nagy megtiszteltetés Társaságunk számára, hogy Habsburg György elfogadta felkérésünket a jubileumi évad fővédnökségére. A jubileumi évad keretében a Magyar Földrajzi Társaság, annak területi és szakosztályai, a földrajzhoz kapcsolódó intézmények, civilek országszerte különböző helyeken és időpontokban szerveznek évfordulós rendezvényeket, melyekről folyamatosan hírt adunk.

Ezúton hívjuk kedves Tagtársainkat és a földrajz iránt érdeklődőket 2022. január 20-án (csütörtökön) e jubileumi rendezvénysorozat "150 éves a Magyar Földrajzi Társaság" című ünnepélyes nyitóeseményére. Az időpontválasztás nem véletlen, hiszen 150 évvel ezelőtt e dátumhoz közel, 1872. január 12-én alakult meg a Magyar Földrajzi Társaság. Az MFT másfél évszázados történetét, köztiszteletben álló vagy olykor talán méltatlanul kevésbé (el)ismert alakjait, érdekességeit felelevenítő, előadókban gazdag tudományos emlékkonferenciának 10 órai kezdettel stílusosan az érdi Magyar Földrajzi Múzeum ad otthont.

mft150 nyito

A részvétel díjtalan a rendezvényen, de előzetes regisztrációhoz kötött. Kérjük, részvételi szándékát az alábbi email-címen jelezze:

Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.

Minden érdeklődőt szeretettel hívunk és várunk!

dr. Jeney László
a Magyar Földrajzi Társaság
főtitkára
dr. Lóczy Dénes
a Magyar Földrajzi Társaság
elnöke
dr. Kubassek János
a Magyar Földrajzi Múzeum
igazgatója

 

 

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink