Felhívás: II. FÖCIK Kárpát-medencei Földrajzi- és Földtudományi Verseny

Örömmel tájékoztatjuk, hogy a FÖCIK (Földtudományi Civil Szervezetek Közössége) bel- és külhoni magyar középiskolás diákcsapatok részére meghirdette a 2022. évi Kárpát-medencei Földrajzi- és Földtudományi Versenyt, ami 3 online fordulóból, valamint személyes jelenléttel tartandó elődöntőből és döntőből áll, ahol a legjobb 16 és 8 csapat mérkőzhet meg egymással. A döntőn helyezést elérő csapatok a versenytapasztalaton túl értékes nyereményekkel gazdagodhatnak.

A verseny online fordulóira és a Kárpát-medencei döntőre a FÖCIK központi feladatlapokat készít a versenykiírásban megadott forrásokra, szakirodalomra és a középiskolai ismeretanyagra támaszkodva. A Magyar Földrajzi Társaság a rendezvény egyik szakmai együttműködője.

versennyel kapcsolatos részletes információk

Egy-egy csapatot 3 diák alkot, akiknek felkészítését felkészítő tanár támogathatja. A diákok 9–13. évfolyamos tanulók lehetnek. Minden, a versenyen részt vevő csapatnak az első fordulót megelőzően regisztrálnia kell. A nevezés ingyenes. A szervezők 2022. június 15. és 2022. szeptember 30. között várják csapatok regisztrációját. Határidőn túli regisztrációra nincs lehetőség!

regisztrációval kapcsolatos további információk

Amennyiben kérdésük van a versennyel kapcsolatban, kérjük, hogy a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre írjanak.

Nagy örömünkre szolgálna, ha minél több csapat venne részt a versenyünkön, és mérné össze tudását, kreativitását a bel- és külhoni magyar csapatokkal.

Magyar Földrajzi Társaság főtitkára és elnöke

A nevezőknek a verseny regisztrációja előtt meg kell ismerni az adatvédelmi tájékoztatót. Ennek részletesen ismertetése az alábbiakban található:

A regisztrációhoz az alábbi nyilatkozatok kitöltése szükséges. A szervezők a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. e-mail címre várják a kitöltött nyilatkozatokat.

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink