Kőrösi Csoma versenykiírás 2015/2016

A Szekszárdi Garay János Gimnázium Centenáriuma Alapítványa ebben a tanévben is – a két évtized hagyományainak megfelelően – meghirdeti a címben jelzett egyéni tanulmányi versenyt a Kárpát-medence középfokú tanintézeteinek tanulói (9 – 12. évfolyam) számára.

A verseny célja, hogy a magyarországi és a határon túli magyar diákok jobban megismerjék tágabb szülőföldünket, közös otthonunkat, a Kárpát-medence, illetve Európa földrajzi, történelmi, kultúrtörténeti értékeit.

További cél az, hogy a rendezvény lehetőséget biztosítson a magyarországi és a határon túli diákoknak és felkészítő tanáraiknak a találkozásra, egymás jobb megismerésére, kapcsolatok, barátságok teremtésére, elmélyítésére.

A verseny témája: a három balti állam: Észtország, Lettország és Litvánia. A feladatok az ország legfontosabb természetföldrajzi összefüggéseire, kultúrtörténeti értékeire, társadalomföldrajzára, turizmusára, illetve az országgal kapcsolatos általános műveltségre koncentrálnak.

Nevezési határidő: 2015. december 11. (péntek)

Nevezés módja: a honlapunkon kialakított aktív felületen.

Nevezési díj: 2500 Ft/fő. Az összeg az Alapítvány számlájára utalandó. Száma: OTP 11746005-20008804. A határon túli versenyzőknek nem kell nevezési díjat fizetniük.

A verseny lebonyolítása:

A verseny két részből áll: a benevezett diákok az első fordulóban (selejtező) a szervezőktől kapott feladatsort saját iskolájukban oldják meg, majd a legjobb eredményt elérő tanulók Szekszárdon, a döntő során írásban és szóbeli feladatok formájában mérik össze tudásukat.

1. forduló (selejtező)

A versenyre jelentkezett tanulók – az Érettségi Vizsgaszabályzat szerint – írják meg a feladatlapot 2015. december 15-én, kedden 14 – 16 óráig (120 perc). A feladatlapok a honlapunkról letölthetők lesznek a verseny kezdete előtt 1 órával (13 órától) és a kellő példányszámban sokszorosíthatók.

A dolgozatokat javítás nélkül, a verseny jegyzőkönyvével együtt kizárólag postai úton címünkre küldjék vissza! A selejtező feladatlapjainak beérkezési határideje iskolánkhoz: 2016. január 4.

Döntő

Az elért eredményeket honlapunkon tekinthetik meg. A legsikeresebb 20 – 22 tanuló (de iskolánként maximum 2 fő!) jut a döntőbe. Erről, valamint a további felkészüléshez szükséges tudnivalókról 2016. február 6-ig értesítést küldünk.

A döntő helyszíne: a Gimnázium díszterme.

Időpontja: 2016. március 10. (csütörtök).

Díjazás

A döntőbe jutott versenyzőket rangsoroljuk (oklevél). Az első helyezett díja egy értékes külföldi utazás. Az egyéb díjak kapcsolódnak a térséghez, illetve iskolánkhoz (könyvek, ajándéktárgyak, stb.).

A verseny védnöke: Heilmann Józsefné, a gimnázium igazgatója.

A verseny szakmai szervezője és a zsűri elnöke: Dr. Gyuricza László egyetemi docens (PTE Földrajzi Intézet, Turizmus Tanszék), a Magyar Földrajzi Társaság Zalai Osztályának elnöke.

További információkat az iskola honlapján talál: http://www.garayj.sulinet.hu/index.php?o=versenyek&l=korosi

Utoljára frissítve: 2015. november 11., szerda 09:13

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink