Vándorgyűlés 2013.

NeuschwansteinAz idei, sorrendben 66. Vándorgyűlésünket a Kodolányi János Főiskola meghívására Székesfehérváron rendezzük meg. A kapcsolódó programokról és a részvételi díjakról az alábbiakban olvashat!
Jelentkezni a honlapunkon, illetve a Földgömb májusi számával kiküldésre kerülő jelentkezési lappal lehet.

Belföldi program

Június 28., péntek

Regisztráció – 16 órától. Vacsora a Kodolányi Főiskola éttermében. Látogatás a csillagvizsgálóba, vagy az elmúlt évi bel- és külföldi tanulmányutakról készült videók megtekintése.

Június 29., szombat

Reggeli a szállás függvényében: főiskola éttermében vagy a panzióban.
Délelőtt tudományos ülésszak a Kodolányi Főiskola A épületének nagyelőadójában.
A Vándorgyűlés megnyitása, tudományos előadások.
A konferencia témája: Tudomány és innováció a közép-dunántúli régióban
Kávészünet. Ebéd
A Társaság 137. Közgyűlése (Regisztráció, szavazásra jogosultság ellenőrzése. Tisztújító közgyűlés)
Délután városnézés Székesfehérvár Belvárosában.
Díszvacsora a Hotel Magyar Király**** szálloda Tróntermében svédasztalos menüvel és korlátlan sörfogyasztással

Június 30., vasárnap

Belföldi tanulmányút” buszos egész napos kirándulás Moha: Mohai Ágnes forrás – Iszkaszentgyörgy: Dolomit bánya - Fehérvárcsurgó: Gaja-szurdok - Fehérvárcsurgó: Károlyi kastély – Csókakő: Csókakői vár – Csákvár: ebéd a Csákvári csárdában – Felcsút: Puskás Ferenc Labdarúgó Akadémia – Alcsútdoboz: Arborétum – Agárdi Pálinkafőzde: kóstoló – Dinnyés: Madárrezervátum. Hazautazás a csak belföldi programon résztvevőknek.

Külföldi program: Bajor-Alpok: kastélyok, tavak, hegycsúcsok

A tanulmányút fő témakörei:

  • Az Alpok szerkezete, övezetes kőzettani felépítése
  • A kőzetminőség szerepe a morfológiai formák kialakulásában
  • A glaciális eróziós és akkumulációs formák a lokális eljegesedés területén
  • Az éghajlat és növényzet vertikális tagozódása a magashegységekben
  • Ausztria és Németország, mint a világ meghatározó idegenforgalmi országai
  • Az örökségturizmus és a gasztronómiai turizmus jelentősége
  • Bajorország természeti, történelmi adottságai és a mai gazdasági élete

Időpont: 2013. július 1 – 5. (5 nap)

1. nap:

Székesfehérvár – AUSZTRIA: Hallstatt, Ausztria legbájosabb kisvárosa, a Hallstatti-tó fölött, a Dachstein oldalában fecskefészekként épült település (UNESCO Világörökség – könnyű túra a Rudolf-toronyhoz, pazar kilátással a Dachstein vonulataira és a végmorénatóra, sóbányalátogatás a világ legrégibb, ma is működő sóbányájában, Csontház, vízesés)

2. nap:

BAJORORSZÁG: Berchtesgaden Nemzeti Park/Königssee, az Alpok legszebbnek tartott taván hajózás a Bartholomä-templomhoz, közben hatszoros visszhang a szikla-szorosban – fakultatív séta a Jégkápolnához (rövid gleccser) és a helyi specialitás (füstölt pisztráng és sör) megízlelése – felvonóval a Jenner-csúcsra, pazar panoráma a Steinernes-Meer sziklavilágára és a Königssee-tóra

3. nap:

Oberammergau, a világhíres passiójáték (UNESCO Világörökség) helyszíne, a híres fafaragók városa – Wetterstein, a Bajor-Alpok legmagasabb hegysége: Felvonóval a Zugspitze-csúcsra, Németország legmagasabb pontjára (2964 m), pazar panoráma az Alpokra és a Bajor-medencére – Pihenő Németország legmagasabban fekvő sörkertjében – Séta a gleccseren – Fogaskerekűvel vissza az Eib-tóhoz – Séta a jég által kialakított Eib-tó körül – Gyalogtúra a Partnachklamm szurdokvölgyben – Garmisch-Partenkirchen, a téli olimpiai város, a Bajor-Alpok legnagyobb síközpontja – szállás Neuschwannsteinben

4. nap:

Allgäui-Alpok: Neuschwanstein, II. Lajos világhírű kastélya, Németország egyik jelképe – Wies, templom, a bajor népi barokk mintapéldája (UNESCO Világörökség) – Chiemsee, a Bajor-Alpok leghíresebb morénatava – Hajózás Herrenwörth szigetére: Herrenchiemsee, II. Lajos legnagyobb és legköltségesebb kastélya, a „Bajor Versailles”: a Versailles-i mintára kialakított termek, Tükörterem, amely felülmúlja francia mintaképét(!), Tó-kápolna

5. nap:

AUSZTRIA: Salzburg, a kultúra városa, „Európa legszebb kisvárosa” (UNESCO Világörökség – Fellegvár, Dóm, Mirabell-kastély gyönyörű parkkal, Mozart szülőháza, Getreidegasse, a híres utcácska stb.) – Hellebrunn (kastély a híres vízijátékkal) – Hazautazás – Érkezés Székesfehérvárra 20-21 óra körül

Utazás: légkondicionált autóbusszal
Szállás: panzióban (3 éj), szállodában (1 éj), mindkét szálláson 2 ágyas szobákban, de 2 – 2 db háromágyas szoba is rendelkezésre áll.
Étkezés: 4 reggeli, 4 vacsora

A részvételi díj az alábbi szolgáltatásokat tartalmazza: utazás autóbusszal, út- és parkolási díjak, sofőri napidíj, szállás, helyi idegenforgalmi adó, 4 reggeli, 4 vacsora, csoportvezetés, szervezési költség. Az ár nem tartalmazza a belépőket, a felvonók, a hajózás díjait.
A fakultatív programok színesítik a külföldi tanulmányút programjait, ám azok mellőzésével is teljes értékű szórakozásra számíthatnak a résztvevők!

Fizetendő díjak

A Magyar Földrajzi Társaság 66. Vándorgyűlése és 137. Közgyűlése ebéddel

Időpont: 2013. június 29., szombat, 9 óra
Helyszín: Székesfehérvár, Kodolányi János Főiskola, A előadó (Szabadságharcos út 59.)
Étkezés: kávészünet és ebéd
Utazás: egyénileg
2500 Ft

A Magyar Földrajzi Társaság 66. Vándorgyűlése és 137. Közgyűlése ebéddel, szombati díszvacsorával

Időpont: 2013. június 29., szombat
Étkezés: kávészünet, ebéd, díszvacsora a Hotel Magyar Király**** szálloda Tróntermében svédasztalos menüvel és korlátlan üdítőital és sör fogyasztással.
Utazás: egyénileg
9500 Ft

A Magyar Földrajzi Társaság 66. Vándorgyűlése és 137. Közgyűlése ebéddel, szombati díszvacsorával + belföldi tanulmányút

Időpont: 2013. június 28., péntek – június 30., vasárnap
Szállás A: Kodolányi János Főiskola kollégiumában (Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.), 2-3 ágyas kollégiumi szobákban
Étkezés: péntek vacsorától vasárnap ebédig teljes ellátás: a főiskola menzáján (péntek vacsora, szombat reggeli és ebéd, vasárnap reggeli) + díszvacsora a Hotel Magyar Király**** Superior szálloda Tróntermében svédasztalos menüvel és korlátlan üdítőital és sör fogyasztással. Vasárnapi ebéd a Csákvári Csárdában.
Utazás: Székesfehérvárra egyénileg, a tanulmányúton autóbusszal
28 000 Ft
Időpont: 2013. június 28., péntek – június 30., vasárnap
Szállás B: Szent Gellért Panzió ***, (Székesfehérvár, Mátyás király krt. 1.), 2-3 ágyas szobákban, igény esetén 4-5 ágyas hálótermekben
Étkezés: péntek vacsorától vasárnap ebédig teljes ellátás: péntek vacsora a főiskola menzáján, szombat és vasárnap reggeli a panzióban, szombati ebéd a főiskola menzáján, díszvacsora a Hotel Magyar Király**** Superior szálloda Tróntermében svédasztalos menüvel és korlátlan üdítőital és sör fogyasztással. Vasárnapi ebéd a Csákvári Csárdában.
Utazás: Székesfehérvárra egyénileg, a tanulmányúton autóbusszal
31 000 Ft

Külföldi tanulmányút, Bajor-Alpok: kastélyok, tavak, hegycsúcsok

Időpont: 2013. július 1., hétfő – július 5., péntek
Utazás: légkondicionált autóbusszal. Indulás Székesfehérvárról, érkezés Székesfehérvárra.
Szállás: 3 éjszaka panzióban, 1 éjszaka szállodában, elsősorban 2 ágyas szobákban, de 2-2 db háromágyas szoba is rendelkezésre áll.
Étkezés: félpanzió, 4 reggeli, 4 vacsora

Az ár max. 1 EUR = 310 HUF árfolyam esetén érvényes. Az ár Baleset-, Betegség., Poggyászbiztosítást nem tartalmaz, illetve nem tartalmazza a fakultatív programok költségét sem (belépők, felvonók, hajózás díja).

95 000 Ft

Kiegészítés – vasárnapi szállás teljes programra való jelentkezés esetén, vagy csak külföldi tanulmányútra való jelentkezés vasárnapi érkezéssel

Időpont: 2013. június 30., vasárnap
Szállás A: Kodolányi János Főiskola kollégiumában (Székesfehérvár, Szabadságharcos út 59.)
Étkezés: vasárnap vacsora, hétfő reggeli
Utazás: egyénileg
5000 Ft
Időpont: 2013. június 30., vasárnap
Szállás B: Szent Gellért Panzió *** (Székesfehérvár, Mátyás király krt. 1.)
Étkezés: vasárnap vacsora, hétfő reggeli
Utazás: egyénileg
6000 Ft

Külföldi tanulmányút, fakultatív programok – tájékoztató jellegű – várható belépői (csoportos kedvezménnyel)

Hallstatt - sóbánya 17 EUR
Königssee -hajózás a Bartholomä-templomhoz 12 EUR
Jenner-csúcs - felvonó 19,90 EUR
Eib-tó - Zugspitze-csúcs - gleccser - Eib-tó (gondola - kötélpálya - fogaskerekű) kb. 30 - 35 EUR
Partnachklamm 2 EUR
Neuschwanstein 11,90 EUR
Chiemsee – hajózás Herrenwörth szigetére 7,20 EUR
Herrenchiemsee kastélya (1 vagy 2 múzeum) 3-7 EUR
Salzburg, vár 6,90 EUR
Mozart szülőháza 8,50 EUR
Hellbrunn 8,50 EUR

Jelentkezni honlapunkon, illetve a Földgömb májusi számával kiküldésre kerülő jelentkezési lap elküldésével, és a részvételi díj 50%-ának befizetésével lehet, melynek határideje: 2013.05.15.
A második részlet fefizetési határideje: 2013. június 15.

Befizetés átutalással: MKB Bank Zrt. 10300002-10585823-49020014 bankszámlaszámra

Befizetés csekken: a jelentkezési lapon kérhető, postázzuk a megadott címre, vagy e-mailben az Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. címről kérhető.

A honlapon lehetőség van a buszon való előzetes helyfoglalásra a külföldi tanulmányútra abban az esetben, ha már a részvételi díj első részlete befizetésre került!

Jelentkezés

Hírlevél

Főtámogatóink

Partnereink