Vándorgyűlés 2015 - autóbuszos városnézés

Időpont: 2015. június 27. szombat délután

Az autóbuszos utazás alapvető célja Debrecen gazdasági életének átalakulásában fontos szerepet játszó, azt szimbolizáló városrészek bemutatása. Ennek szellemében három nagyobb megállóra kerül sor:

1. Határ úti Ipari park.

Az objektum, mint önkormányzati tulajdonú gazdasági társaság által működtetett terület az 1990-es évek végén kapta meg az Ipari Park címet, és az új évezred közepére két nagy (FAG, National Instruments) és több kisebb cég betelepülésével 100%-an megtelt. A helyi önkormányzat anyagi lehetőségeinek a hiányában a fejlesztést egy magántulajdonban lévő cég vette át, és irányítása alatt a kezdeti 40 ha nagyságú objektum 130 ha-ra bővült, amelynek jelentős része már hasznosításra került.

kirandulas 01 NI

kirandulas 02 FAG

2. Debreceni Repülőtér.

A második világháború után a szovjet hadsereg által használt repülőteret az 1990-es években vásárolta meg a helyi önkormányzat, amely a 2000-es években jelentős fejlesztéseket valósított meg. Ennek eredményeként 2013-ban beindult a rendszeres légi forgalom, és egy magáncég fejlesztéseinek Intermodális Logisztikai Csomópont (vasúti, szárazföldi és légi kapcsolat lehetősége) is kialakításra került.

kirandulas 03 repter

kirandulas 04 kontener terminal

3. Dohánygyári Irodapark.

A Debreceni Dohánygyár a város első igazi ipari üzemei közé tartozik, az 2004-ben azonban külföldi tulajdonosa bezárta a gyárat. A területet hazai befektetők vásárolták meg, akik a meglévő épületek felújításával és új irodaházak felépítésével egy szolgáltatási központot alakítottak ki.   

kirandulas 05 regi epulet

kirandulas 06 uj irodaepulet

A városnézés során természetesen bemutatjuk Debrecen városfejlesztésének egyéb sajátosságait is.

Hírlevél

Főtámogatóink

Partnereink