Megújult a Magyar Földrajzi Társaság tisztikara, vezetősége

A Magyar Földrajzi Napok 2021 keretében a Magyar Földrajzi Társaság 2021. július 2-án megtartotta tisztújító közgyűlését. Az MFT Közgyűlése kettős jelölés alapján titkos szavazással Jeney Lászlót (90%) főtitkárrá, Lóczy Dénest (70%) pedig elnökké választotta a következő 4 évre.

A Közgyűlés az előterjesztett alelnökjelöltek közül Egedy Tamást (61%) és Nemerkényi Zsombort (57%) választotta meg. A főtitkár az elnök egyetértésével és a választmány megerősítő szavazásával Rácz Tímeát nevezte ki a Magyar Földrajzi Társaság titkárának.

Az alapszabály értelmében a tisztikar kinevezett tagjai közé tartozik a főtitkár és az elnök javaslatára kinevezett ügyvivő is. Az ügyvivői munkát (adminisztrációval kapcsolatos feladatok, pályázati projektmenedzsment, informatikai és egyéb projektek, programok lebonyolítása) továbbra is szolgáltatási keretszerződés formájában az MFT által megbízott szervezet segíti, melynek képviselője Heiling Zsolt, a Társaság eddigi ügyvivője.

Az új tisztikar tagjai: 

főtitkár

Jeney László

elnök

Lóczy Dénes 

titkár

Rácz Tímea

alelnök

Egedy Tamás

alelnök

Nemerkényi Zsombor

megbízott ügyvivő

Heiling Zsolt

A Közgyűlés a titkos szavazás során a tisztikar mellett egyben elfogdta a Választmány által beterjesztett Felügyelőbizottságot is, melynek tagjai: 

  • Michalkó Gábor (Felügyelőbizottság elnöke)
  • Boros Lajos
  • Kuba Gábor

A Közgyűlés az új Felügyelőbizottság póttagjainak választotta Szalai Katalint és Tömöri Mihályt választotta.

A Közgyűlés elfogadta az Érembizottság előterjesztett tagjait, Aubert Antalt, Csorba Pétert és Dávid Lórántot.

A mandátumot szerzett új választmányi tagok: Farsang Andrea (52%), Kiss Éva (45%), Nagy Gyula és Simon György (43–43%).

2021. július–augusztus folyamán a Magyar Földrajzi Társaság új elnöksége és titkársága elindította a tisztújításhoz kapcsolódó szükséges jogi lépéseket. A Cégbíróság jogerős határozata értelmében a főtitkár és az elnök teljes joggal látja el a Magyar Földrajzi Társaság hivatalos képviseletét.

Nagyon szépen köszönjük az előző vezetőség munkáját, sok sikert, eredményes munkát az új tisztségviselőknek!

Hírlevél

Főtámogatóink

Partnereink