Az MFT éves közgyűlése a Magyar Földrajzi Napok keretében

mft vandorgy21godollo

Regisztráció a közgyűlésre: https://forms.gle/G2LH2V8AJqxNZKsN6

2011. szeptember 15., csütörtök 17:50

III. Magyar Turizmusföldrajzi Szimpózium

Írta: 
Értékelés:
(0 szavazat)

Jól(l)ét és turizmus: utazók, termékek és desztinációk a boldogság és a boldogulás kontextusában

Időpont: 2011. szeptember 2.

Helyszín: Kodolányi János Főiskola Budapesti Oktatási Központja

A rendezvény célkitűzése: Fórumot teremteni a Kárpát-medencében élő turizmuskutatók számára azzal a céllal, hogy a jövőbeli együttműködéseik sikere még hatékonyabban táplálhassa a turizmusról mint tudományról gondolkodó szakmai közösségek oktatási és kutatási tevékenységét. A tanácskozás fókuszában a turizmus társadalmi (kulturális) és gazdasági funkciójának minél szélesebb körű, tudományterületeken átívelő feltárása áll. Elsősorban arra a kérdésre keressük a választ, hogy milyen szerepe van a turizmusnak az életszínvonal, az életkörülmények, az életmód és nem utolsó sorban az életminőség egyéni, közösségi és települési szintű befolyásolásában. A tanácskozás az eredmények formális, prezentációkban való közzététele mellett a párbeszédre helyezi a hangsúlyt.

A rendezvény programja: A tanácskozás délelőttjén, a plenáris ülés keretében a szervezők által felkért előadók mutatják be a témával kapcsolatos eredményeiket. Ebéd után három párhuzamos szekcióban folyik a munka, ahol a hazai és a határainkon túl élő turizmuskutatók előadásai hangzanak majd el.

A rendezvény résztvevői: A turizmus kutatásáért és oktatásért elkötelezett, a geográfiai problémák iránt érzékeny szakemberek, egyetemeken, főiskolákon és szakképző intézményekben oktató tanárok, doktoranduszok, illetve kutatóintézetek, tanácsadó irodák, önkormányzatok és kormányhivatalok munkatársai. Kiemelkedően fontosnak tartjuk, hogy ne csak az előadók, hanem a téma iránt érdeklődők, a párbeszédre kész kollégák is megtiszteljék a rendezvényt.

Részvételi díj: 15 000 forint/fő, amely fedezi az ebédszünetben és a délutáni kávészünetben történő fogyasztást, valamint az elhangzott előadások és az azt követő vita alapján elkészült értekezésekből szerkesztett tanulmánykötet megküldését.

Publikáció: Az elhangzott előadásokból a Kodolányi János Főiskola Turizmus Akadémia sorozatában megjelenő tanulmánykötetet szerkesztünk, amelybe a sorozat-szerkesztőbizottság által elfogadott, a tudományos normáknak eleget tevő, illetve a konferencia témájához illeszkedő értekezések kerülnek beválogatásra.

Kapcsolattartás: Laczkó Margit (Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát.)

Megjelent: 4556 alkalommal Utoljára frissítve: 2012. október 24., szerda 13:35

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink