tarie3Tari Endre tanár úr adományát egy vastag levélben küldte el, mely egy saját kiállítású, kéziratos kötetet rejtett. A gazdagon illusztrált, magyarázatokkal dúsan ellátott FÖLDÜNK MEGISMERÉSE címet viselő mű kronológiai sorrendben mutatja be Földünk felfedezéstörténetét. A könyv tökéletes segédanyag általános- és középiskolai oktatás során is.

tarie2Személyesen találkozásunk során még egy értékes és hasznos kötetet ajándékozott Tanár úr Könyvtárunknak, a Diák Ki Kicsoda FÖLDRAJZI FELFEDEZŐK kötetének harmadik kiadását.

Tanár úr bemutatkozását, illetve könyvajánlóját tesszük most közzé (címre kattintva). Fogadják szeretettel!

Tanár Úrnak ezúton is szeretettel köszönjük megtisztelő ajándékát!

Dr. Nagy Miklós Mihály tagtársunknak köszönhetően több értékes és egyedülálló kiadvánnyal gyarapodott gyűjteményünk az alábbi témákban:

#katonaföldrajz #történetiföldrajz #politikaiföldrajz

Ezúttal is hálásan köszönjük a nemes adományt!

konyvajandek juhasza

Dr. Juhász Árpád "Emberevők unokái között" című kötetéről, utazásról, földrajzról, tervekről beszélgetett Kiesz Réka könyvtárosunkkal.

AZ INTERJÚRÓL BŐVEBBEN

 

kistajakÚjabb, frissen megjelent hiánypótló kötettel gyarapodott könyvtárunk. Dr. Csorba Péter Debrecenben megjelent műve: Magyarország kistájai.

A gazdag képanyaggal és térképekkel illusztrált kötetből csupán néhány példány került forgalomba, így rendkívül értékes művel gyarapodhatott könyvtárunk.

Az alábbi videóbejegyzésben Youtube csatornánkon Dr. Csorba Péter egyetemi tanár, a Magyar Földrajzi Társaság elnöke legújabb kötetéről, a Magyarország kistájai című műről beszélget Kiesz Réka könyvtárosunkkal.

A beszélgetés ide kattinva érhető el

A tájképeket a szerző engedélyével közöljük.

A könyvadományt és a beszélgetést ezúttal is hálásan köszönjük!

MTT5Könyvtári gyarapodásaink közül a Magyar Természettudományi Társulat adományait mutatjuk be pár szóban.

2021. április elején a Magyar Természettudományi Társulat jóvoltából jutottunk több, nagyon értékes kiadványhoz.

MTT1Kiemelten az általános és középiskolás diákok és tanáraik számára is hiánypótló összefoglaló művet ajánljuk, melynek címe: Van jövőnk! Szerkesztői, Kerekes Sándor és Tardy János a fenntartható fejlődésről szóló olyan munkát adtak közre, amely a népegészségtantól a vízhez kapcsolódó kihívásokon át a fenntartható energiaellátásig a természettudomány adta "segédeszközökkel" kívánja a mai fiatalságot jövőtudatossá formálni.

A kiadvány online is elérhető és letölthető

Hálásan köszönjük a Magyar Természettudományi Társulat és Tardy János elnök úr felajánlását!

kincsek konyvtarbol18:30–19:00: Kincsek a Magyar Földrajzi Társaság Könyvtárából

A Földrajz Éjszakája 2021 rendezvénysorozat keretében könyvtárosunk, Kiesz Réka könyvtár- és tudománytörténeti előadását online tekinthetik meg. Réka könyvtárunk értékes dokumentumaiból ismertet néhányat a Youtube csatornánkon elérhető videóban:

https://youtu.be/SIiCZ-Al7PI

A Magyar Földrajzi Társaság Könyvtára immáron 148 éves múltra tekint vissza. 1873-as alapítása óta könyv-, folyóirat-, térkép- és irattárként működik. Magyarországon az egyetlen – nem állami fenntartású – földrajzi gyűjtőkörrel rendelkező könyvtár.

kerdezd konyvtarost

Könyvtárunkban megtalálható dokumentumainkból távoli eléréssel is kérhetnek anyagokat. Kérjük, hogy a mű címét és a kért tartalmat küldjék el a Ez az e-mail cím a spamrobotok elleni védelem alatt áll. Megtekintéséhez engedélyeznie kell a JavaScript használatát. email-címre.

FONTOS: ha a katalógusunkban nem talál egy művet, írjon nekünk, mert a feldolgozás folyamatos, és – amennyiben a mű megtalálható gyűjteményünkben, könyvtárosunk jelzi Önöknek.

A kért anyagot a szerzői jogok figyelembevétele mellett online formában küldjük el.

Könyvtárhasználati szabályzatunkat itt tudják megtekinteni

A szolgáltatási idő: max. 72 óra. A pénteken beérkezett kéréseket maximum szerda délig teljesítjük.

1. oldal / 2

Hírlevél

A Földgömb magazin

A Magyar Földrajzi Társaság földrajzi-ismeretterjesztő folyóirata 2012-től illetménylappá vált!

Főtámogatóink

Partnereink